Дарко и Зорница

500 грама любов

2022-12-11
...

Приятели,

Надяваме се, че идеята ни да ви показваме Добрите примери ви харесва също толкова, колкото ни се иска и тези примери да бъдат модел на подражание.

Продължаваме да споделяме историите на нашите герои осиновители и техни пухени другари, осиновени от нас, а в редовете по-долу четете за Дарко и Зорница.

Историята на Дарко ни връща цели 6 години назад, когато се натъкнахме на 500 грама изстрадало котаче със силно възпалени очи, които, за съжаление, никога няма да видят света около тях.

До тук обаче приключиха лошите новини за Дарко, защото той съвсем скорострелно успя да се сдобие със Зорница и от ден първи да вилнее в техния общ дом без изобщо да има спънки заради липсващото си зрение.
Като истинска хуна Дарко лови мухи, досажда на макс на другите котешки господари вкъщи, преодолява връх Перде, а вечер мърка, почивайки си от дневните лудории.

Зорница, неговата осиновителка, ни разказа, че котан изобщо не е имал нужда от адаптация - доверил ѝ се изцяло и смело завързал контакт с другата котка вкъщи веднага. Освен това, Зори ни сподели:
"Едно от многото положителни неща от съжителството с домашен любимец, имащ увреждания, е че той ни учи да се радваме на живота, а не да се фокусираме върху проблемите. За съжаление, не можем да помогнем на всички нуждаещи се животни, но, ако всеки от нас помогне на поне едно, светът ще бъде по-добро място за живеене."

А ние, приятели, можем само да се съгласим с горенаписаното, и да продължаваме да вярваме, че сред нас има още много Добри примери, и ни предстои тепърва да се запознаем с тях.

Историята на Дарко: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2225846487583214&type=3


Обратно към всички щастливи истории