Добри

Спаси Добри

2023-10-31
...

Добри ще си отиде, ако не предприемем животоспасяваща операция, още ДНЕС.

Преди няколко дни, забелязахме, че котан започва да залита и държи главата си наклонена на ляво. Помислихме, че развива повторно ФИП, този път неврологична форма. Само за ден, състоянието му се влоши рязко, а котан едвам стоеше на краката си и пазеше равновесие, отказа да се храни и имаше леко завишена температура.

Транспортирахме го по спешност до Многопрофилна клиника и единственият начин, да разберем каква е причината за състоянието му, бе да направим ЯМР. Резултатите вече са налични:

...

ЯМР диагностиката показа много тежка инфекция и в двете ушни були - тъй като Добри е с имунодефицитен вирус, имунитета му е компрометиран и е податлив на инфекции, котан е развил вътрешен отит, което пък е довело до набиране на гной в булите, вероятно в следствие на бактериална или вирусна инфекция.

Състоянието засяга освен слуха и равновесието, с поява на световъртеж. Маркирани с курсора са булите, пълни с гной, която в неговия случай, може да бъде премахната само чрез булотомия (оперативно отстраняване). Основна опасност при вътрешният отит е, че съществува голям риск от разпространението на инфекцията в черепната кухина с развитие на менингит впоследствие и фатален завършек за Добри. Състоянието също така е силно болезнено и вероятно това е причината Добри да отказва да се храни и да не желае да бъде докосван.

И тъй като всичко опира до финанси, ние сме с вързани ръце, защото налична подкрепа, за да реагираме при спешни случаи като този - нямаме.

Живота му днес е във вашите ръце, приятели. Нужни са 2000лв, като това включва две отделни операции, тъй като премахване на гнойта и в двете уши едновременно, често води до оток на ларинкса, а това е изключително трудно за справяне състояние и също може да приключи фатално. Двете манипулации ще бъдат извършени в разстояние от няколко дни, до седмица, по преценка на д-р Войчев.

...

Добри ви моли за помощ. Моля, не го изоставяйте!


Обратно към всички новини