Нини

Безхаберието убива

2023-10-22
...

Отзовахме се на сигнал за коте, паднало в много дълбока "дупка", иззидана на гърба на новопостроена сграда, чието предназначение е неясно за нас, но не това е важното, а че "дупката" представлява опасност, защото строителя я е зарязал необезопасена.

И ето резултата от безхаберното бездействие - мъничко котаче на 4-5 месеца се озовава в нея, в резултат пада от височина 8-10 метра и...си счупва бедрената кост на задно краче...

В шок и нечовешка болка, Нини стоеше неподвижно върху една торбичка в калта.

Добри хора са правили опити да спуснат дълго парче плат, по което мацина да се покатери, но поради състоянието ѝ, това е било невъзможно.

Сами виждате, колко дълбоко е мястото:

...

Изваждането на Нини бе по-лесно, отколкото първоначално изглеждаше - след като огледахме мястото, решихме да позвъним на хората от сградата и да попитаме дали случайно няма вход към това място. Един възпитан младеж ни отвори веднага, като разбра че има бедстващо коте и дойде да ни съдейства. Оказа се, че строителя е оставил прозорче, което води точно към тази кална дупка, но пък за сметка на това, прозорчето беше без дръжка за отваряне... С малко усилия, младежът отвори прозореца и за нула време хванахме малкото ужасено Нини.

...

Милото бебе е стояло неясно колко дълго там, без никакъв изход и само благодарение на човекът, който е чул отчаяния му плач го спаси от бавна и гладна смърт.

По повод тази опасност, сме подали писмен сигнал до Кмета на р-н Централен в Пловдив и зам.Кмета по Строителство. Надяваме се да си свършат задълженията и да се вземат незабавни мерки по обезопасяване на дупката, както и санкциониране на виновниците за създалата се ситуация и причинената вреда на живо същество.

Заведохме мацина в клиниката за преглед, където се установи освен фрактура на бедрото и активен коронавирус.

Поставен е абокат и лечение за вируса е започнато с венозни медикаменти. Следва обаче да ремонтираме крачето на Нини, а колкото повече отлагаме, толкова по-ниски са шансовете да го спасим.

Приятели, Нини има нужда от вашата помощ - подкрепете я с мъничко, за да можем да оперираме крачето час по-скоро:
Обратно към всички новини