Лея Мамуши Малчо

Героите от изминалата седмица: Лея, Мамуши и Малчо

2023-08-13
...

Изминалата седмица бе супер натоварена при нас - котаците решиха да се разболяват дружно и кой от кого бе по-спешен за лечение в клиниката... И сега е време за ъпдейт за състоянието им.

Малчо - атаксичното котаче, което намерихе със счупено краче, бе ремонтиран в петък по план и вече се възстановява. Котко ще остане в клиниката за още няколко дни за антибиотици и обезболяващи, след което...няма къде да отиде. А да се върне навън , би било пагубно за коте в неговото състояние.

Моля, ако бихте приютили (временно или пък за постоянно) котаче като него (няма нужда от специални грижи!) и нямате други котки, тъй като не се разбира с тях, изпратете ни лично съобщение, за да го подслоните. <3

Забравихме да споделим, че средствата за него бяха събрани успешно, благодарим ви, приятели, че подадохте ръка на поредното котаче в беда! <3

...

Изплашеното Мамуши - така и не успя да се социализира за всичкото време при нас, както е видно и от кадъра. Изпитва ужасен ужас от човешко присъствие...
По - важното е, че лечението на Мамушето приключи успешно, въпреки трудното ѝ манипулиране, тя изтърпя терапията и пребори короната без много перипетии. Днес бе изписана от клиниката и върната при една от колониите, които обгрижваме навън, където ще продължим да я наблюдаваме и на по-късен етап - кастрираме. Нейната сметка също е успешно покрита, благодарение на добрите Човеци, дарили за нея. <3

...

И на последно място, но не и по-важност ...бялата принцеса - Лея.

Ако си спомняте, за малко да изпуснем маца - от бронхит, състоянието ѝ рязко премина в пневмония, което наложи спешна хоспитализация, венозни антибиотици, два пъти дневно инхалации и ...източване на въздух от стомаха(аерофагия), който още повече я задушаваше, а гледката как някой се бори за глътка въздух бе кошмарна за понасяне... Състоянието ѝ бе критично, но навременната и адекватна намеса успя да я върне към живота.

Маца бе изписана от клиниката на домашна терапия преди седмица, а днес я посетихме отново, за контролна рентгенова снимка на дробчето ѝ.
Като цяло общото ѝ състояние е много по-добро, храни се с апетит, дишането е съвсем спокойно, жизнена е, но рентгенографски все още има засенчване в предната част на дроба от пневмонията, за това ще удължим антибиотичното лечение по преценка на доктора.

Лея получи най-малка подкрепа, а дължимия остатък от сметката ѝ е 906лв. Приятели, моля, помогнете ни да се издължим на клиниката, без чията помощ тя нямаше да бъде сред нас днес. Моля, дарете мъничко с основание " За Лея":

А ако пък бихте приютили в дома си сляпо дундесто котаче с име и маниери на истинска синьокръвна, пишете ни, за да разкажем повече за нея.


Обратно към всички новини