Мамуши

Майчица в беда моли за помощ

2023-08-06
...

Мамуши е млада котчица, на няма и годинка. Преди месец, забелязахме, че окото ѝ се подува.

На следващият ден, бе гигантско и болезнено, лигавицата отекла до пръсване, а маца отказваше да се храни, видимо не се чувстваше добре и не ни даваше да я доближим.

Така започна поредната сага с поредната бездомна котчица в беда. Набързо събрахме антуража за лов на несоциални и страхливи котета и не след дълго, заловихме маца с гигантското кепче, а от там право в клиниката.

Мамуши бе със сериозен абсцес, който вирееше изпод очната ябълка и бе видим откъм небцето, а причината за това е бактерия, пренасяна по кръвен път.

Маца бе упоена, абсцеса дрениран.

И тук следва по-трудната част: трябваше да локализираме и погрижим за бебета ѝ, защото нямаше как да даваме антибиотика, ако я бяхме върнали навън. А това би било пагубно и за тях и за нея.

Върнахме се на мястото и потърсихме бебетата, които се оказаха родени в мазе. Събрахме куп съседи, в опит да узнаем чие е, за да получим достъп и вземем бебетата - в противен случай, съдбата им бе повече от ясна. Въпреки опитите ни, така и не получихме достъп от собствениците на мазето, не успяхме да се свържем с тях.

Нямаше време за губене. Знаехме, че бебетата са малки и все още не са самостоятелни.

Тук идва частта, в която искаме да ви кажем, че не бихме се спрели пред нищо, за да спасим живот. С малко мъжка помощ и подходящи инструменти, успяхме да извадим бебетата, които нямаха и двадесет дни и да ги съберем с мама.

...

След проведената терапия, окото се възстанови изцяло след седмица, а помен от болезнения абсцес - нямаше.

И така мъниците и мама живеят при нас вече близо месец, но сега мама отново е в беда... този път е с коронавирус и се наложи да бъде хоспитализирана, поради учестено дишане и ниски стойности на червените клетки. Мамуши е настанена в клиника Провет и има нужда от вашата помощ, приятели. Без нея сме загубени - и тя и ние.

Моля, дарете мъничко за лечението на Мамуши, за да я спасим и този път:


Обратно към всички новини