Лея

Лея е в критично състояние - моля помогнете!

2023-07-29
...

Лея е с остра и внезапна пневмония, която се премина в такава от бронхит само за два дни...

В Сряда, забелязахме че маца отказва да се храни, което никак не е типично за лакомата принцеса и има странна кашлица. На следващият ден посетихме лекар, а рентгеновата снимка показа бронхит, без никаква друга симптоматика. Това обаче не бе обяснение, защо отказва да се храни и е унила. Предположихме, че има възпалено гърло и не се храни от болката. След поставени обезболяващи обаче и на следващият ден Лея продължи да отказва да се храни и това бе предпоставка, да не можем да даваме лекарствата през устата.

Това наложи спешното ѝ транспортиране вчера до Многопрофилна клиника в София, където маца бе хоспитализирана за изясняване на причината. Днес получихме обаждане, че състоянието ѝ се е влошило рязко и е критично към момента.

Направени са нови рентгенови снимки, от които стана ясно, че бронхита вече е пневмония, а стомаха ѝ се е напълнил с въздух от силните напъни в опит да си поеме дъх. Този въздух затруднява допълнително дишането, тъй като притиска и диафрагмата, а тя - дробовете.

...

За да се облекчи състоянието ѝ, Лея е била упоена и интубирана, за да бъде изтеглен въздуха от стомаха. След като процедурата е приключила и е била екстубирана, лекарите са видяли, че тръбата е пълна с гной, с каквото са пълни и дробовете ѝ в момента, в следствие на бактериалната инфекция.

...

Приятели, състоянието на Лея е много сериозно и има реална опасност за живота ѝ. Този път, може и да не успеем да я спасим...
Ако сте забравили коя е тя - маца е ФИП боец, успешно излекувана преди месеци, макар и да загуби зрение завинаги. От тогава насам, маца бе едно здраво коте, което обожава да похапва и е първа на опашката, когато раздаваме манджата...

Моля, стиснете ѝ всички налични лапи и палци с пожелание да се пребори с коварната пневмония. <3

И ако можете, дарете мъничко за престоят и лечението ѝ в клиниката:


Обратно към всички новини