Тъжна

Тъжна е оперирана!

2023-07-23
...

Две добри вести носим днес за мацуна Тъжна. <3

Първата е, че средствата за интервенцията по прибиране на ректума ѝ са събрани, а втората, че маца вече е успешно оперирана!

Колонопексията(зашиване на дебелото черво за коремното дъно), се прави с цел да предотврати повторно изпадане на ректума. Едновременно с това, маца бе и кастрирана.

Следва възстановителен период, включващ храна с фибри и пробиотици, за да подпомогнем възстановяването на чревната флора и наранената от влаченето по улиците в продължение на 10 дни лигавица, както и да урегулираме редовните изхождания, за да няма запек и напъни.

Маца е готова да напусне клиниката, но няма къде да отиде... Нито един човек не предложи местенце за нея, дори и временно, за месец-два.

Очертава се, Тъжна да бъде поредното котаче от тъжната статистика - от една страна, най-малко се осиновяват котки с черен цвят, поради глуповати суеверия и от друга, че не е малко и сладко, а пораснало коте. А без домове, каузата става непълноценна, защото вече няма място къде да настаняваме котаците, които лекуваме.

Съдбата ѝ зависи от всички вас, които четете това. За това, моля, ако обмисляте да промените една котешка съдба, като станете съпричастни и приютите Тъжна в София или Пловдив, пишете ни, за да разкажем повече за нея.

Благодарности на всички дарили - вие, приятели направихте живота ѝ поносим и без болка. <3


Обратно към всички новини