Тъжна

Тъжна има нужда от средства за операция

2023-07-18
...

Надявахме се, че Тъжна ще се размине с втора хирургия за пришиване на изпадналия ректум... но нещата не винаги се развиват, както на нас ни се иска.

Състоянието ѝ през изминалите дни бе стабилно, но въпреки това, маца продължаваше да има затруднения в изхождането.

Няколко дни след като ректума бе "вправен", започнаха наченки за повторно изпадане. Причината е, че фекалиите ѝ са адски твърди, а това поражда напъни, на които този тип пришиване на изпаднал ректум, няма да издържи на напрежението.

При направено копрологично изследване са открити и яйца на неприятен паразит "анкилостома", който освен топката с кости, заседнала в червата ѝ, също би могъл да е причина за пролапса.

Лечение за унищожаване на паразита е започнато, но за да помогнем на Тъжна да се възстанови е нужно се да извърши така наречената "колопексия", което представлява коремна операция, в която дебелото черво се пришива към коремната стена и така рискът от нов пролапс се свежда до минимум.

Операцията, която ще се направи заедно с кастрация, ще бъде около 1100лв, като това не включва престоят ѝ в клиниката, който също ще бъде продължителен.

Тъжна е настанена в Многопрофилна клиника България и има нужда от мъничко подкрепа, приятели. Моля, помогнете да облекчим мъките ѝ заедно. Без вашата безценна подкрепа, не бихме се справили.

Дарете нормален живот за още едно пострадало котаче:


Обратно към всички новини