Борис

Необичайната болест на Борис

2023-06-25
...

Вчера, рано сутринта Борис потегли от Пловдив към Многопрофилна клиника в София.

Ако се изпуснали кой е Борис - котан страда от така наречения "студен абсцес", който вече за трети път се появява на белия му дроб, притиска трахея и сърце и затруднява дишането му максимално. Причинителя на този животозастрашаващ проблем остава неясен, въпреки, че предните пъти изпратихме съдържимото на абсцеса за изследване в лаборатория.

При пристигането му в клиниката, Борис е страдал от силен недостиг на кислород, лигавиците му са били не посинели, а направо полилавели. За хората със слаби сърца, не препоръчваме да гледат клипчето по-долу, на което котан се бори за глътка въздух. Ужасяващо е.

Веднага е бил поставен в кислородна камера, а по-късно, за щастие лекарите са успели да го стабилизират и облекчат дишането му.

На снимката, доктор Войчев опитва да дренира абсцеса чрез дебела игла, за да облекчи на първо време състоянието му, докато е достатъчно стабилен за хирургия, но поради твърде гъстата плътност на съдържимото, това е било невъзможно.

Операцията на Борис е насрочена за утре, Понеделник. Ако се питате има ли риск нещо да се обърка - да, има и то огромен, тъй като се работи в зона в непосредствена близост до главна артерия и сърце. При първата операция на котан, сърцето му е спирало няколко пъти по време на самата хирургия и се е налагало да му се прилага изкуствен масаж за да се възстанови сърдечната дейност.

Друга алтернатива обаче, нямаме и това е единствения шанс за Борис. Без операция, не му остава ще много и ще си отиде от задушаване.

Приятели, котан ще има нужда от много стиснати палци - пожелайте му всичко да е наред до утре и да успеем и този път да му подарим още мъничко време с нас. <3

А ако все още не сте го подкрепили, можете да го сторите по следните начини:


Обратно към всички новини