Видия

Помощ за Видия

2023-03-12
...

Малцина подкрепиха прегазената Видия, а прекратяване на лечението е равносилно на инвалидизирането ѝ до живот...

Всеки отделен случай на поето от нас котаче ни поставя пред редица избори и трудни решения, които зависят от не малко фактори. В нейният случай има лесен и бърз начин, за да избегнем дългият престой в клиника - да ампутираме тежко пострадалият ѝ крак, вместо да полагаме усилия с месеци, за да го спасим.

Ние обаче сме на мнение, че не трябва да избираме лесното, а правилното, колкото и трудно за постигане да е то. И ако има шанс да спасим пострадал крайник, винаги избираме да се борим за да го запазим, за да има пълноценен живот котачето.

Това обаче коства средства, с които не разполагаме и единственият ни спасителен пояс, винаги сте били всички вие, приятели. Подкрепящите и небезразличните Човеци, които трепват при вида на живо същество, което страда. Тези, които искат да бъдат част от промяната - промяната от страдание към нещо позитивно.

Състоянието на Видия се подобрява - бавно, но сигурно, а некрозата е овладяна. Всеки ден раните ѝ се обработват в клиниката и се полагат специални грижи, за да се подпомогне зарастването им. В предходната публикация, споделихме, че коварна бактерия се е заселила в тъканите на раненото краче, за това лекарите са назначили освен останалата терапия и прием на бактериофаги. Това са вирусни частици, които се "хранят" с бактерии и са все по-често използвани в борбата с инфекциите от бактериален произход.

Шанс за крачето има, стига да има и помощ за лечението му...

Бихме ли могли да си представим света, единствено като студено и враждебно място, изпълнено с агресия, където всеки живее сам със себе си? Емпатията, приятели е безценен дар за човечеството, съкровен акт на душата. Емпатията превръща „аз“ в „ние“, човека – в общество.

Приятели, нека се обединим заедно, за Видия. Моля, помогнете ни да спасим крачето ѝ - дарете, за да можем да продължим лечението:

Моля, не допускайте Видия да остане с краче по-малко. Подкрепете я с мъничко.


Обратно към всички новини