Видия

Прегазената Видия се бори за крачетата си

2023-03-07
...

Да бъдеш бездомна котчица в градската среда, често е жестока участ. Не по-различен е и случаят на прегазената Видия, чиито крачета се борим да спасим.

За зла беда, животът ѝ на бездомница я отведе до котешката болница, където освен три счупвания в дясното краче - едно в тазобедрената става, едно в петата и един от пръстите ѝ, маца е и много сериозни охлузвания, които биха могли да наложат ампутация на крайника, както и да бъдат животозастрашаващи.

-Внимание - снимка с графично съдържание!

...

Видия е настанена в Многопрофилна клиника София.

Огромен участък от кожата на дясното краче липсва - а това е нечовешки болезнено и налага маца да бъде леко седирана, за да бъде сменяна безболезнено превръзката ѝ.

В момента счупванията са най-малкият проблем на мъничката Видия. Най-важно е да успеем да овладеем некрозата по тъканите, в противен случай има реална опасност Видия да загуби крачето си.

...

За целта, изпратихме тъкан за бактериално изследване и антибиограма, а резултатите показаха силно резистентна и коварна бактерия, населила се в отворените рани на крачето на Видия.

Приятели, мъничката Видия има нужда от вас, СЕГА.

Тя е настанена в клиника от почти седмица, а грижите за нея са непосилни финансово за нашата доброволческа организация.

Ако злата участ на поредното пострадало бездомниче не ви е безразлична, моля, помогнете ни да покрием лечението ѝ и да променим това:

Дарете, за да спасим Видия.


Обратно към всички новини