Ния

Лъч светлина за Ния

2023-03-05
...

След няколко притеснителни дни, в които не знаехме в каква посока ще поеме животът ѝ, най-сетне проблясна лъч светлина за Ния - съвсем буквално.

Както писахме по-рано, маца бе загубила зрение, имахме съмнения, че не чува и че няма обоняние, в следствие на мозъчната травма от удара, който е получила, вероятно след, като е била изритана безмилостно...

През изминалите дни маца бе хранена асистирано, а медикаментите ѝ се наложи да бъдат поставяни подкожно, поради реален риск Ния да се самоудуши в кабела на венозната система, поради безспирното ѝ въртене в клетката. Въртенето в една посока е симптом и последица от мозъчна травма, поради настъпилите нарушения във вестибуларния апарат и централна нервна система.

Днес получихме вести от клиниката, че горката ни Ния започва възвръща зрение, както и за пръв път от няколко дни насам е проявила интерес към храна. <3

...

Мъничко успяхме да отдъхнем, че има подобрение в състоянието ѝ, но със знанието, че опасността все още не е преминала изцяло. Понякога тези травми оставят трайни последици, или образуват хематоми, които могат да доведат до фатален развой в рамките на секунди.

За момента, Ния остава под денонощно наблюдение и най-добрите грижи в Многопрофилна клиника в София.

Ако все още не сте подкрепили лечението ѝ, можете да го сторите по следните начини:

Ние и Ния оценяваме подкрепата ви, приятели - без нея, лечението ѝ нямаше да бъде възможно. <3

А в близко бъдеще, надяваме се, някой от вас да отвори дома си за нея. Маца ще има нужда от подслон, след като е готова да бъде изписана от клиниката. Ако бихте я приютили, изпратете ни имейл или лично съобщение, за да разкажем повече за нея.


Обратно към всички новини