Ния

Ния - 24 часа по-късно

2023-03-01
...

24 часа по-късно, Ния все още е с опасност за живота, в нестабилно състояние, дезориентирана и се върти в кръг.

Днес постихме маца в клиниката - визуално изглежда доста по-добре, след като е почистена от гнойните и кървави струпей по муцуната, но състоянието ѝ остава критично за момента. Травмата, която е получила при удара - от "човек" или автомобил, е засегнала мозъка ѝ и макар да има зеничен рефлекс, все още не сме убедени, дали ни вижда.

Освен всичко, маца отказва и да се храни, което е очаквано, предвид травмата и общото ѝ отслабено състояние. Мозъчната травма е животозастрашаващо състояние, при което често се получават редица усложнения и въпреки всички усилия, не винаги успяваме да спасим котаците с такива травми.

Благодарение на вашата съпричастност, приятели, Ния получи шанс за лечение и ние ще направим всичко по силите си, за да получи най-добрата ветеринарна грижа. Именно за това, вероятно утре ще транспортираме Ния до Многопрофилна ветеринарна клиника в София, за да бъде прегледана от специалист-невролог и ако е нужно, да бъдат направени още изследвания, а лечението ѝ да бъде коригирано.

Останете с нас за вести за Ния и ѝ стиснете много силно палци и лапи, за да оздравее. <3

А ако все още не сте я подкрепили в лечението ѝ, можете да го сторите по следните начини:

Ние и Ния ви благодарим за жизненоважната подкрепата, която ни оказвате!


Обратно към всички новини