Ния

Имаме 24 часа, за да спасим Ния

2023-02-28
...

Едва-едва носеща се, без зрение и може би слух, Ния препречи пътя ни, в опит да пресече улица.

Ако не бяхме там, точно в тази секунда, автомобила след нас щеше да довърши и без това обречената в това си безпомощно състояние, бездомна котчица...

Всичко се случи за части от секундата, успяхме да грабнем маца и да я сложим в клетка и закараме до клиника.

Ния има спешна нужда от помощ, приятели. В противен случай, шансовете ѝ са нищожни, а причината за това е, че сме длъжници към три клиники и не можем да си позволим лечение за нея. Нейният шанс сте всички вие, които четете този текст и желанието ви да подадете ръка на един гаснещ живот, който също заслужава шанс за живот.

Ако не успеем да осигурим средства за лечението ѝ в близките 24 часа, няма да можем да продължим да я лекуваме и колкото да сме против тази практика, няма да имаме друг избор, освен да спестим мъките ѝ.

Моля, ако бихте подкрепили Ния и нас, и не искате да бъдете безучастни към чуждата съдба, а искате да опитаме да я спасим заедно, продължете да четете. Ако ли не, подминете безучастно тази статия за една от многото котчици в беда, казвайки си, че не можете да сторите нищо и това не зависи от вас.

Не знаем, какво точно се е случило с маца, но по първоначални данни е с черепно-мозъчна травма. Не знаем, дали е била изритана в главата или ударена от автомобил, но към момента маца няма зрение, а очите ѝ са с толкова много кръвоизливи, че са почервенели и притворени.

...

Не знаем и колко дни маца се е лутала в това състояние - незряща, дезориентирана, залитаща и дехидратирана, но съдейки по масивното количество засъхнал секрет от кръв и гной, са изминали не по-малко от два дни. Ния все още е дезориентирана и в силен шок, имаме съмнения, че няма и слух, освен зрение. Няма данни за счупвания при първоначалния преглед, нужни са още изследвания, прегледи, както и хоспитализация в клиниката, където Ния приема медикаменти против мозъчен оток, венозни вливки и други нужни медикаменти. .

Към момента, Ния е настанена в клиника Провет, а какви са шансовете ѝ, зависи на първо място от това, дали на някого би му трепнало за крехкият живот на едно обикновено бездомно коте, което си няма никого.

Моля, не я изоставяйте. Вие, приятели, сте единствения шанс за Ния. Подкрепете я, като дарите трохичка надежда за нея:


Обратно към всички новини