Борис

Борис - борба за глътка въздух

2022-12-11
...

Точно преди година, Борис претърпя изключително сложна, тежка, болезнена, супер рискована, но животоспасяваща операция на бял дроб.

Така и не стана ясна причината за абсцесите, които разяждаха голяма част от дробовете на клетия котан, но едно бе ясно и категорично - без хирургията, днес той нямаше да бъде с нас. Всичко бе наред, Борис се радваше на спокойният си живот у дома, докато преди десетина дни, котан не получил внезапен пристъп на задух.

...

Ренгеновата снимка разкри нова маса на белия му дроб, този път, притискаща трахеята.. и почти спираща притока на въздух.

И така разбрахме - кошмарът започва отново...

Часове деляха Борис от смъртна опасност - абсцесът можеше да се спука всеки момент, а той да умре на място. Без много да отлагаме, действахме незабавно и Борис постъпи за сложна и рискована хирургия.

...

Абсцеса бе отстранен, поставена му бе гръдна тръба, която да евакуира евентуални изтечения, събиращи се в гръдния му кош.

Не-малкият герой Борис пребори смъртта и този път, но остава в клиниката и към този момент на силни обезболяващи.
Всичко това обаче, има своята цена... а тя е непосилна за стопанката на Борис, която със сълзи на очи помоли за помощ, а отказ от такава, би била равносилна на смъртна присъда.

Да предадем Борис, би означавало да предадем своите вярвания и цялата ни кауза...Макар и с риск да повишим многократно задълженията си в клиниката, поехме риска.

А докато котан се бореше за живота си, разходите по денонощните грижи за него в клиниката продължават да се натрупват и до този момент.

Приятели, един герой се нуждае от вашата подкрепа. Без нея, следващият "Борис", няма да има този късмет.

Moля, подкрепете ни, за да осигурим лечението му. И за да продължим да помагаме на котаци в смъртна опасност, като Борис.


Обратно към всички новини