Дина

Трагичната история на Дина, търсеща нов дом

2023-02-12
...

Преди няколко месеца, новината за жестокото убийство на майка и син в кв.Банишора, София прикрито от пожар, шокира обществото.

Ако можеше да говори, Дина би разказала за неописуемото зверство, на което е станала свидетел. За мацина са се грижели нейните стопани - Мирка, която била пенсионирана и нейният син, от цели осем години, до момента, в който те са били отнети насилствено от нея и от живота...

"Човекът", отнел по особено жесток начин животите на Човеците на Дина, в опит да прикрие злодеянието си, запалил апартамента. И това се оказало спасението на маца. Благодарение на това, че един от съседите, усетил пръв дима от пожара и втурнал се да разбива вратата, за да помогне на Мирка и синът ѝ, Дина, успяла да се шмугне между краката му и тичайки по стълбището, с всички сили, изчезнала вдън земя. Така се и спасила от това, да изгори жива...

Десет дни по-късно, Петър, който пръв се притекъл на помощ, забелязал Дина да се спотайва на тавана и не смее да мигне от ужас, нито дори да направи и крачка към него.

...

Маца живяла в руините на таванското помещение, цели десет дни, без храна, без вода, без нейните любими човеци, на непознато и страховито място, покрита в мръсотия и прах, объркана и изплашена...

Петър, решил да помогне на котаната, но тя се криела на недостъпно за него място, а уплахът ѝ, събудил отбранителен режим на съскане. Той нямал опит с котаци, за това решил да направи публикация, с апел за помощ и дом за осиротялата Дина. Така и историята ѝ достигна до нас и до Мария, която приюти маца, с идеята да е за постоянно.

...

Другите ѝ котаци обаче, не бяха на същото мнение...

Изминаха месеци, в опити да социализираме Дина - първоначално, да изгради доверие към хората отново, и да разбере, че не всички са зли. С много труд, прикоткване, билкови успокояващи и феромони - Мария успя да спечели доверието на Дина. Маца се предаде и показа гальовната си страна.

Но другите две котачета на Мария така и не приеха Дина и се държат нападателно към нея. От страх, котана е нарочила банята за нейно 'безопасно убежище' и по-голямата част от времето ѝ минава там.

Приятели, маца се нуждае от спокоен дом. Тя заслужава да има истински и безопасен такъв, особено след целият преживян кошмар.

Ако сте в София или Пловдив, имате местенце за една прекрасна котана, свържете се с нас, за да я осиновите.

Стопаните ѝ, гледащи ни от горе, биха били благодарни, че някой се е погрижил за тяхното детенце. <3


Обратно към всички новини