Джинджър

В беда сме. Моля, помогнете!

2023-02-05
...

Знаете ли, че котаците, чиито животи спасяваме, буквално живеят на кредит? А ние, доброволците в iCat сме титуляра на този неизчерпаем кредит.

Психически смазващо е, да си в постоянни размисли, кое е най-доброто решение, което ще помогне на тези, които разчитат на теб, ежедневно...

Почти ежедневно, някое от 50+ котета под наша опека има нужда от посещение при ветеринар, а друго пък от хоспитализация, поради влошено общо състояние, оперативна интервенция или важна профилактика.

Всички тези процедури, не успяваме да заплатим своевременно, поради липсата на достатъчен ресурс. И така, едно по едно, задълженията нарастват.

Към днешна дата, дължим 11 000лв към три клиники, а това е неприемливо висока сума за едни обикновени доброволци, които спасяват котаци, когато могат, в свободното си време. Ние не сме гигантската организация с персонал, като тези от Анимал планет - със спонсорство и безкрайни възможности.

Дори сме точно обратното - шепа човеци, които имат добрите намерения, да променят съдби. Но с добри намерения само, не става... Нужна ни е и гражданската подкрепа на всички, милеещи за ужасната съдба на бездомните животни, защото държавата я няма. И животните си нямат никого, освен хората с добри намерения, пръснати из страната.

За това и подкрепата ви, приятели, е жизненоважна за нас.

Пандора, която падна от покрив преди пет месеца и остана инвалид, все още живее в клиника Итавет. Само за нея са нужни и дължими към момента 1000лв месечно, а подкрепа - няма. Няма и Човек, който би се грижил за нея в домашна среда, като ѝ помага да върши нуждите си сутрин и вечер. Ако скоро не изплатим поне сметката ѝ, и все така липсват желаещи да я осиновят, ще бъдем принудени да вземем много трудно решение, което никак не ни се иска да взимаме. Но ситуацията с нея е патова и затъваме все повече във финансовата безизходица, за която нейният престой допринася на месечна база. Моля, помогнете ни!

...

Дългият списък с котаци, посетили клиника Провет и Многопрофилна ветеринарна клиника - обща стойност на чиито посещения е 10 000лв.

Рижавата Джинджър от снимката, е едно от котачетата, за които подкрепа, нямаше, но не можехме да отлагаме повече хирургията на окото ѝ, защото щеше да го загуби. Ръба на миглите на маца са обърнати навътре към окото, по рождение, а очната цепка бе с умален размер. Всеки ден очето сълзеше, миглите дразнеха роговицата, което пък допринесе за побеляването ѝ от постоянното механично травмиране.

Нейната сметка е една от многото, които не можеха да чакат повече.

...

Всичко обаче има норми. И колкото да искаме да ремонтираме котаците на куп... непосилно е и затъваме.

Приятели, моля, не ни изоставяйте. Помогнете ни да се справим с тежкото финансово положение.

Казват, че сговорна дружина, планина повдига. И спасява животи. <3


Обратно към всички новини