Лиса

Странният проблем на Лиса - нужда от помощ!

2023-01-10
...

Лиса (Бейб) е с нас от седем години и от известно време е с неидентифициран кожен проблем.

Козината на корема и краката ѝ ту окапва, ту се появява нова, но така и не израства изцяло, а маца изглежда като "плешива".

Преди седмица обаче, Лиса започна да отказва храна, температурата се покачи до 40,3С, гигантска и болезнена язва изникна на носната ѝ гъба, а по кожата на корема и краката ѝ се появиха лепкаво-секретиращи рани, с черни струпейчета по тях.

Не знаем, дали влошаването на кожното състояние е свързано с бактерията, която я тормози.

Наложи се да хоспитализираме маца, тъй като домашната ни терапия не даде резултат и тя продължи да вдига висока температура.

Лиса е настанена в Многопрофилна ветеринарна клиника от седмица насам, а след проведената терапия, състоянието е значително подобрено, но проблемите ѝ тепърва изискват повече изследвания, за да можем да ги отстраним генерално.

...

Направената антибиограма, със секрет, взет от изтечения от носът, показаха че Лиса се е сдобила с доста резистентна на антибиотици бактерия, което ни оставя с вързани ръце в окончателното лечение на бактерията.

За да разширим опциите от антибиотици, на които бактерията е податлива е нужно да изпратим секрет за изследване в лаборатория Лабоклин в Германия. За да разберем какво още тормози Лиса, е нужно да изпратим и проба за алергии, които биха могли да са причината за кожният проблем.

Нужната сума е 600лв. Отделно от това, престоят ѝ възлиза на 105лв дневно, тя е там от близо 8 дни.

Приятели, Лиса има нужда от вас. Моля помогнете ни да осигурим нужните изследвания и да облекчим състоянието ѝ.

Вашата подкрепа е жизноважна за лечението на котаци в беда, като Лиса.


Обратно към всички новини